Първо се приготвят сосовете. За соса бешамел се запържва брашното в половината масло, след това бавно се добавя топлото мляко, като се бърка непрекъснато с тел, посолява се. След като заври може да се свали от котлона. Консистенцията трябва да е като рядка боза. Подправя се със сос уорчестър. Доматеният сос се приготвя, като се запържва леко ситно нарязания лук и чесън, след това и каймата. Добавя се червеният пипер и всичко се залива с разтвореното в чаша вода доматено пюре или нарязаните на дребно домати. Оставя се да покъкри малко. Подправя се със сол, черен пипер и босилек. В правоъгълна тавичка най-отдолу се сипва малко от соса бешамел, реди се ред от корите, като може да не се варят предварително, следва доматеният сос, след това ред от шунката и ред настърган кашкавал. След това процедурата се повтаря в същата последователност до изчерпване на продуктите. Завършва се с пласт кори, покрити с доматен сос и обилно настърган отгоре кашкавал. На малки късчета се прибавя отгоре останалото масло. Пече се в предварително загрята фурна, докато хване златиста коричка (поне 1/2 час).